Läskisoossi
400 g sian sivua
vehnäjauhoja
suolaa ja pippuria
sipulia
![]() |
Pilkotut siansiivut |
Ensiksi pilkotaan pekonit sormenpään kokoisiksi paloiksi, jonka jälkeen ne heitetään pannulle ja paistetaan rapeiksi. Kun pekonit ovat paistuneet, nostetaan ne esimerkiksi grillipideillä pois pannulta lautaselle. Tämä siksi, että rasva jää pannulle, sillä sitä voi käyttää ruskean kastikkeen valmistamisen yhteydessä.
Rasvan sekaan laitoin noin 3 ruokalusikallista vehnäjauhoja ja ruskistin ne. Tämän jälkeen lisätään hiljalleen vettä ja sekoitetaan niin kauan, että seos on syömäkelpoista. Toinen tykkää paksummasta, toinen vähän juoksevammasta kastikkeesta. Itse jätin kastikkeen melko paksuksi.
Pilkoin vielä kaksi sipulia, ja laitoin ne kasariin kuullottumaan. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisätään paistetut siat samaan kasariin. Lopuksi yhdistetään sipulit, sika ja ruskea kastike.
Perunamuussi
jauhoinen perunalajike (itse käytin Rosamundaa=)
kermaa
suolaa
voita
Tämä perunamuussi ei ole mitään laihduttajien unelmaruokaa, mutta todella hyvänmakuista se on.
Kuori ja keitä perunat. Kun ovat kypsiä, kaada vesi pois ja lisää loraus kermaa. Tykkään itse tehdä perunamuussin sähkövatkaimella, mutta sauvasekoitin käy ihan yhtä hyvin. Myös perunasurvin toimii hyvin, mutta itse en sellaista omista. Kun muussissa on haluttu rakenne, maustetaan vielä suolalla ja lisätään kunnon siivu oikeaa voita joukkoon.
Lisukkeeksi läskisoossille sopii erinomaisesti suolakurkut ja punajuuri. Ukillani oli tapana, että ruokailun päätteeksi sai ottaa ahkeruuspalkinnon, joka oli kaksi lisäperunaa. Tässä tapauksessa kauhalinen muussia ja soossia ovat hyvä vaihtoehto.
![]() |
Toimii! -Miika |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti