sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tallinnan makumatka 2: Kolm Sibulat

Tallinnan matkalta lauantain ruokapaikka ansaitsee oman päivityksensä. Suuntasimme päivästä raveihin ja nälkähän siinä hevosten ravaamista katsellessa tuli. Paikaksi valikoitui Tallinnan hipodromin lähellä sijaitseva Kolm Sibulat. Paikan konsepti on hämmentävä. Paikallista ruokaa venäläis-korealais-italialais-twistillä. Eli käytännössä eestiläistä evästä yhdistettynä maailman makuihin. Kolm Sibulat on näiden ravintoloitsijoiden toinen ravintola Tallinnassa. Herrojen perustama ensimmäinen ravintola Moon sijaitsee Kalamajassa ja venäläisen ruuan ystäville ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

Riittoisa alkupala.

Kolm Sibulatia voisi luonnehtia oikeastaan vastakohtien ravintolaksi. Täällä yhdistyivät slowfood ja pikaruoka, perinteiset paikallisen keittiön ruoat on yhdistetty uuden maailman makuihin. Esimerkiksi vaikka syömäni alkuruoka. Lämpimän georgialaisen flatbreadin välissä oli hitaasti kypsytettyä porsasta ja kimchiä. Annoskoko oli kohdallaan nälkäiselle miehelle. Alkuruoka olisi riittänyt puolille seurueestamme pääruoaksi.

Pääruoassa sama meininki toistui. Ankan filettä Etelä-Amerikan ihmeviljalla, kvinoalla, Romaine-salaatilla ja omenapyreellä. Mukaan oli laitettu vielä siiderikastike. Hämmentävä kokonaisuus toimi aivan loistavasti. Ankka oli kypsennetty juuri sopivasti.


Täydellistä ankkaa.


Mielenkiintoisena lisänä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ravintolan itse tekemää kirsikkasnapsia. Mikäli kokemuksesi rajoittuu Livikon kirsilikööriin niin tämä snapsi räjäyttää tajunnan. Juoma valmistetaan oikeista kirsikoista ja makua on sen verran, että jo itsessään tämä toimisi jälkiruokana.

Kirsikkasnapsi.


Tähän mennessä ruokailussa oli mennyt jo suomipojan makunystyrät niin hämilleen, että jälkiruoaksi päätin ottaa turvallisesti Tiramisun Baileysillä ja tuoreilla marjoilla. Tämäkään ei osoittautunut pettymykseksi, mutta jäi valitettavasti vähän alku- ja pääruoan varjoon.


Kevyt jälkkäri.
Koko lysti maksoi neljältä hengeltä muistaakseni noin 130 euroa. Siskoni vitsailee aina, että vierailemissani Tallinnan ravintoloissa on yleensä aina haluamani ruoka tai juoma loppu. Kolm Sibulatkaan ei pettänyt tässä suhteessa. Listalta tilaamaani cavaa ei löytynyt tästäkään paikasta, joten tyydyttiin taas proseccoon.

-Miika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti