![]() |
Riittoisa alkupala. |
Kolm Sibulatia voisi luonnehtia oikeastaan vastakohtien
ravintolaksi. Täällä yhdistyivät slowfood ja pikaruoka, perinteiset paikallisen
keittiön ruoat on yhdistetty uuden maailman makuihin. Esimerkiksi vaikka
syömäni alkuruoka. Lämpimän georgialaisen flatbreadin välissä oli hitaasti
kypsytettyä porsasta ja kimchiä. Annoskoko oli kohdallaan nälkäiselle miehelle.
Alkuruoka olisi riittänyt puolille seurueestamme pääruoaksi.
Pääruoassa sama meininki toistui. Ankan filettä Etelä-Amerikan
ihmeviljalla, kvinoalla, Romaine-salaatilla ja omenapyreellä. Mukaan oli
laitettu vielä siiderikastike. Hämmentävä kokonaisuus toimi aivan loistavasti.
Ankka oli kypsennetty juuri sopivasti.
![]() |
Täydellistä ankkaa. |
Mielenkiintoisena lisänä suosittelen ehdottomasti
kokeilemaan ravintolan itse tekemää kirsikkasnapsia. Mikäli kokemuksesi
rajoittuu Livikon kirsilikööriin niin tämä snapsi räjäyttää tajunnan. Juoma
valmistetaan oikeista kirsikoista ja makua on sen verran, että jo itsessään
tämä toimisi jälkiruokana.
![]() |
Kirsikkasnapsi. |
Tähän mennessä ruokailussa oli mennyt jo suomipojan
makunystyrät niin hämilleen, että jälkiruoaksi päätin ottaa turvallisesti
Tiramisun Baileysillä ja tuoreilla marjoilla. Tämäkään ei osoittautunut
pettymykseksi, mutta jäi valitettavasti vähän alku- ja pääruoan varjoon.
![]() |
Kevyt jälkkäri. |
Koko lysti maksoi neljältä hengeltä muistaakseni noin 130
euroa. Siskoni vitsailee aina, että vierailemissani Tallinnan ravintoloissa on
yleensä aina haluamani ruoka tai juoma loppu. Kolm Sibulatkaan ei pettänyt
tässä suhteessa. Listalta tilaamaani cavaa ei löytynyt tästäkään paikasta,
joten tyydyttiin taas proseccoon.
-Miika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti