Vierailin toissa viikonloppuna Tallinnassa
siskoni luona. Monelle mielikuva tuosta Etelä-Helsingin helmestä on varsin
humalahuuruinen. Toisille mielikuvat rajoittuvat vain nuhjuisiin laivoihin ja
halpaan viinaan. Sain opiskeluaikana tarpeekseni kaiken maailman tallinnan- ja
ruotsinristeilyistä ja viime vuodet olen pyrkinyt tutustumaan Tallinnaan muun
muassa ruokapuolen näkökulmasta. Tallinna tarjoaa tänä päivänä varsin laajan
kirjon erilaisia ruokapaikkoja, joskaan kebab-pizzeria-kulttuuria Tallinnasta
on aika turha etsiä. Sen sijaan kaupunki tarjoaa enenevissä määrin upeaa street
foodia ja erittäin hyvätasoisia ravintoloita erinomaisella hintalaatusuhteella.
Yhtenä parhaana esimerkkinä loistavasta hinnan
ja laadun suhteesta on Kohvik Sesoon, joka sijaitsee kävelymatkan päässä
vanhasta kaupungista, Kalamajan boheemin trendikkäällä alueella. Kävin
illallisella Sesoonissa jo viime syksynä ja saimme neljän hengen ruoat
aperitiiveineen ja pääruoan kanssa nautitulla viinipullolla alle sadalla
eurolla.
Tällä kertaa kävimme nauttimassa Sesoonissa
sunnuntaibrunssin. Brunssilla erityisesti jälkiruokapöytä oli oivallinen
mansikoineen ja erilaisine kakkuineen. Brunssin eväspuolen esille laittoon oli
kiinnitetty hienosti huomiota ja ruoat olivat kauniita. Lisäksi ruoissa oli
tuotu esiin ravintolan fiilistä ja haettu ruokiin jotain uutta. Suomalaisten perusbrunssien
salaatinlehdet, kurkkusiivut ja tomaattilohkot loistivat poissaolollaan. Niiden
tilalla oli pieniä suolaisia leivoksia, sillisalaattia ja muita paikallisia
herkkuja. Cavaa ei valitettavasti ravintolasta enää löytynyt, joten oli
tyytyminen proseccoon.
Brunssiherkuttelua. |
Kattava jälkkäribrunssikin tuli nautittua. |
Ruokailun jälkeen iski jano ja suuntasimme
paikallisen pienpanimon pystyyn kyhäämään ravintolaan. Asiakaspaikkoja Pohjala
Panimon Speakeasy ravintolassa on noin 20 ja tunnelma oli sen mukainen.
Paikalla on artesaaniolut aficionadoja sekä miehistä, että naisista. Tänne ei
kannata mennä mikäli alekokki-lager on parasta olemassa olevaa olutta. Mikäli
olut ja ennen kaikkea maut kiinnostaa ja olet ennakkoluuloton niin tämä on
oikea paikka. Oluita ei ole tarjolla valtavaa määrää eri sortteja, mutta niitä
vähäisiä vaihdetaan tiuhaan. Muki käsityöolutta irtoaa noin 2-3 eurolla.
Etukäteen kannattaa selvittää paikan tarkka sijainti, koska paikka voi olla
vaikea löytää, vaikka seisoisit sen ulko-oven edessä.
![]() |
Elämäni paras burgeri. |
Mikä parasta, ravintolan viereisestä ovesta pääset grillille, jossa tehdään Tallinnan parhaat burgerit. Paikan nimi on Burgerbox ja tilauksen teon jälkeen voit siirtyä vielä olutravintolan puolelle nauttimaan yhden oluen tilausta odotellessa. Burgeri maksaa vitosen, mutta siihen ei kannata tyytyä. Aivan järjettömän herkulliset kimchi-ranskalaiset saa hampparin kylkeen kahdella eurolla. Me otimme ruuat mukaan ja menimme majapaikkaan syömään, joten ruoka ei ole kovin kaunista, mutta tarvitseeko sen ollakaan jos maku on kohdallaan? Ilta oli hyvä päättää mummoni ainaiseen toteamukseen: Syö laps tokkiisa, täyvvellä mahalla tulloo uni paremmin.
![]() |
Jälkiruokaranut. |
-Miika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti