keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Kuhaceviche

Samaisella Itä-Suomen reissulla mummoni oli onnistunut haalimaan joltakin paikalliselta kalastajalta muutaman kuhafileen. Ajattelin, että fileistä ei ole kolmelle pääruuaksi, joten päätin tehdä niistä cevicheä saatavilla olevista aineista.

Kuhaceviche syntyy seuraavista raaka-aineista:
* 0,5 kiloa kuhaa, joko fileoituna tai ihan muuten vain.
* Yhden sitruunan mehu
* Suola ja Pippuri
* Pieni ripaus chiliä.

Parhaimmillaan näkkärin ja majoneesin kanssa.

Laitetaan kaikki ainekset muovipussiin kypsymään. Mikäli kuhafileet on leikelty jo valmiiksi annospaloiksi niin 30 minuutin kypsytys riittää. Meillä fileet kypsyivät sitruunamehussa yön yli ja vasta kypsymisen jälkeen leikkasin ne annospaloiksi, jolloin pinta on kypsä ja fileen keskusta on vielä snadisti raaka. Nämä annospalat kasataan näkkileivän päälle ja tujautetaan pieni siivu päälle majoneesia. Aivan taivaallisen hyvää. Tämä maistuu jopa niille, jotka vierastavat normaalisti raakaa kalaa tai sushia.

-Miika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti