torstai 4. kesäkuuta 2015

Pihvit Tex Willerin ja Kit Carsonin tapaan.


Olen ollut junnuna Tex Willerin fani. Tex Willer-sarjakuviin tutustuin alun perin siksi, että isäni ei kehdannut tilata Tex Willeriä omissa nimissään sen jälkeen kun oli täyttänyt 40 vuotta, joten hän tilasi sen minun nimellä.

Tex Willerin maailmassa nieltiin autiomaan pölyä rosvoja jahdatessa ja kaupunkiin päästessä etsiittiin aina saluuna, josta sai pitäjän parhaat pihvit ja järjettömän määrän paistettuja perunoita.
Kävin kotonani Itä-Suomessa helatorstain tienoolla ja yllättäen äidin lihapadoissa oli runsaasti erilaisia lihoja. Naudan ulkofile odotti ensimmäisenä iltana vain syöjäänsä. Ulkofile ei mielestäni ole ihan sisäpaistin veroinen pihviliha, mutta päätin korvata laadun määrällä. Leikkasin pihvit medaljongeiksi. Argentiinassa tämä pihvi tunnetaan nimellä bife de mariposa, eli perhospihvi, joka on mielestäni kuvaavampi nimitys kuin medaljongi.

Hyvännäköistä. 

Pihvit paistoin avotulella, kuumalla hiilloksella grillissä. Sipaisin pintaan ainoastaan kevyen öljyn. Paiston jälkeen myllystä päälle suola ja pippuri.

Paras tapa grillata.
Paistetut perunat ovat yhtä olennainen osa Tex Willer-pihviannosta kuin Juhani Tamminen osana lätkän MM-kisoja. Edellisenä päivänä keitetyt peruna heitetään vain kuumalle pannulle reilun voinokareen kanssa. Paistetaan kunnes ruskea pinta. Annosta voi täydentää vielä esimerkiksi perunasalaatilla, jota äidillä sattui olemaan ylijäämänä edellisenä päivänä ravintolassa ruokailleelta ryhmältä. Resepti perunasalaatille on salainen, joten sitä ei ainakaan vielä toistaiseksi saada tähän. Kyse lienee yrityssalaisuudesta.



Autiomaan pöly huuhdellaan pois yhdellä kylmällä Lagerilla ja ruoka huuhdellaan alas toisella.
Ainoa mitä Kit Carson tämän annoksen jälkeen pystyisi sanomaan on "Por todos los diablos!"

-Miika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti