Olen ollut junnuna Tex Willerin fani. Tex Willer-sarjakuviin tutustuin alun perin siksi, että isäni ei kehdannut tilata Tex Willeriä omissa nimissään sen jälkeen kun oli täyttänyt 40 vuotta, joten hän tilasi sen minun nimellä.
Tex Willerin maailmassa nieltiin autiomaan pölyä rosvoja jahdatessa ja kaupunkiin päästessä etsiittiin aina saluuna, josta sai pitäjän parhaat pihvit ja järjettömän määrän paistettuja perunoita.
Kävin kotonani Itä-Suomessa helatorstain tienoolla ja yllättäen äidin lihapadoissa oli runsaasti erilaisia lihoja. Naudan ulkofile odotti ensimmäisenä iltana vain syöjäänsä. Ulkofile ei mielestäni ole ihan sisäpaistin veroinen pihviliha, mutta päätin korvata laadun määrällä. Leikkasin pihvit medaljongeiksi. Argentiinassa tämä pihvi tunnetaan nimellä bife de mariposa, eli perhospihvi, joka on mielestäni kuvaavampi nimitys kuin medaljongi.
![]() |
Hyvännäköistä. |
![]() |
Paras tapa grillata. |
Autiomaan pöly huuhdellaan pois yhdellä kylmällä Lagerilla ja ruoka huuhdellaan alas toisella.
Ainoa mitä Kit Carson tämän annoksen jälkeen pystyisi sanomaan on "Por todos los diablos!"
-Miika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti