sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Häränhäntäinen lihakeitto

Minulla on usein utelias katse, kun liikun ruokakaupan hyllyjen välissä. Ostan pelkästä kokeilunhalusta itselleni tuntemattomia ruokalajikkeita, ja kokeilen, millaiseen käyttöön ne sopivat. Jokunen aika sitten silmiini osui paketin verran häränhäntää, ja nappasin sen ostoskoriini. En ollut ihan varma, mitä  niistä saisi aikaan, mutta lopputuloksena oli maukas lihakeitto. Tämä ruokalaji ei ole mitään pikaruokaa, mutta kuten keitot monesti, maku paranee kun keitto vanhenee.

Häränhäntäinen lihakeitto

2 kpl 5-10 cm paksuista häränhäntä palaa
perunoita
sipuli
porkkana
muita kasviksia oman maun mukaan

Keiton tekeminen aloitetaan lihaliemen valmistamisella. Aluksi kuumennetaan vesi kiehuvaksi ja lisätään reilusti suolaa. Tipautetaan häränhännät veteen ja heitetään sekaan vielä kokonaisia mustapippureita. Liemeä saa keittää miedolla lämmöllä 4-5 tuntia, ja liemi on valmista kun häränliha irtoaa luista.

Kun liemi on valmis, lisätään joukkoon perunat ja porkkanat. Kun ovat puolittain kypsiä, lisätään vielä sipulit. Tässä vaiheessa kannatta tsekata vielä suolan ja muiden mausteiden määrä ja lisätä tarvittaessa. Luut napataan pois vasta hieman ennen tarjoilua, jotta niistä saadaan kaikki mahdollinen maku irti. Hieman hidasta, mutta yksinkertaista ja helppoa!

Yksinkertainen mutta maukas.

-Miika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti