Mukavaa viikon alkua! Viikonloppuna nautin hyvästä ruoasta ja seurasta entisessä kotikaupungissani Tampereella. Tampere (ja Ylöjärvi) tarjosivat mainioita makuja, ja oli pitkästä aikaa virkistävää olla valmistajan sijaan pelkän nautiskelijan puolella. Hyvä ruoka ja siihen sopivat juomat jättivät olon melko raskaaksi, joten ajattelin ottaa tämän viikon alun hieman kevyemmin. Valmistin kattilallisen kasvissosekeittoa, jota riittää koko kiireisen illan viikkoihin. Pirkanmaan reseptejä kirjaan tarkemmin, kun saan ne ystävältäni haltuun.
Kevyempi kasvissosekeitto
4-6 perunaa
4 porkkanaa
puolikas bataatti
kermaa
Koskenlaskija-sulatejuustoa
tomaattipyrettä
suolaa
mausteita
 |
Yksinkertaiset raaka-aineet. |
Tämän keiton valmistus alkoi kasvisten kuorimisella. Määrät ovat hyvin sovellettavissa, ja mukaan voi heittää mitä tahansa kasviksia. Omasta jääkaapista sattui löytymään näitä, mutta ainakin sipulit, purjot ja punajuuret sopivat keittoaineksiksi mainiosti. Samalla laitoin veden kiehumaan, ja sinne ensiksi perunat kypsymään. Kun perunat olivat hieman pehmenneet, lisäsin porkkanat ja viimeisenä bataatit.
Kun kasvikset olivat kypsiä, kaadoin kattilasta veden pois. Tällä kertaa tein soseen sauvasekoittimella, mutta hyvä blenderi sopii soseuttamiseen yhtä hyvin. Lisäsin kermaa, joka hieman vähensi keiton keveyttä. Todella kevyttä versiota haluaville suosittelen mantelimaitoa tai ihan keittolientä. Myös kookosmaito voisi toimia hyvin! Heitin sekaan vielä muutaman palan Koskenlaskijan sulatejuustoa. Lopputulos oli paksuhko, mutta mukavan pehmeä. Keiton viimeisteli hyvät mausteet. Suolan lisäksi mukaan pääsi ainakin muskottipähkinää, neilikkaa, inkivääriä, currya ja chiliä. Tätä keittoa syö mielellään muutaman päivän!
 |
Kevyempää ja hyvää. |
-Miika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti