Key Lime Pie
200g kaurakeksejä
100g voita
sokeria
6 keltuaista
3 limettiä
400 g kondensoitua maitoa
6 valkuaista
Ensimmäiseksi valmistin pohjan murskaamalla keksit, sulattamalla voin ja sekoittamalla ne keskenään yhdessä sokerin kanssa. Painelin seoksen irtopohjavuoan pohjalle, ja laitoin uuniin paistumaan . 175 asteeseen vartiksi. Irtopohjavuokaan kannattaa laittaa pohjalle leivinpaperi, säästyy monelta sotkulta ja vaivalta :)
![]() |
Keksit morttelissa hienoksi muruksi. |
Kuudesta valkuaisesta tein marenkeja. Vatkasin valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja heitin hyvän määrän sokeria joukkoon. Massa pakastepussiin ja kulmaan pieni reikä, jotta saa puristettua hyvännäköisiä annospaloja pellille. Paistoin näitä noin sadassa asteessa puolentoista tunnin ajan. Kaasu-uunin kanssa meillä ei aina ihan löydy yhteinen ymmärrys, ja yksi pellillinen sai vähän muita tummempaa väriä. Onneksi kaksi muuta onnistuivat hyvin ja sain kakkuun onnistuneet koristeet.
![]() |
Marenkia sarjatuotantona. |
Valmis Key Lime Pie. Kaikki meni! |
-Miika
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13805741/?claim=bbmquk7vwjp">Follow my blog with Bloglovin</a>
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13805741/?claim=bbmquk7vwjp">Follow my blog with Bloglovin</a>
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti