![]() |
Tällä lähdettiin liikkeelle. |
Nautin illalliseksi kuuden ruokalajin Helsinki Menun viinipaketilla. Menu alkoi keittiön tervehdyksellä, jossa tarjoiltiin pieni kuppi höyryävän kuumaa sellerikeittoa. Ensimmäinen ruokalaji oli ikisuosikkini blini perinteisillä lisukkeilla: punasipulia, smetanaa ja mätiä. Blini oli sopivan kokoinen alkupalaksi, ja niin vain kävi, että tänäkin talvena pääsin blinejä maistelemaan. Vielä viime talvena tein niitä muutamaan otteeseen itsekin, mutta leuto talvi on johtanut siihen, että kunnon "blinitunnelmaa" ei ole vielä saatu kaivettua esiin.
![]() |
Bliniherkuttelua. |
Blinien jälkeen tarjolla oli sipulikeittoa. Maku oli ihan loistava! Tämän keiton kanssa join V1/B -viiniä, joka oli todella epätyypillinen viini. Maku sinällään ei ollut mikään makuaisteja hivelevä, mutta tämän sipulikeiton kanssa yhteensopivuus oli täysi kymppi. Muutenkin viinipaketin viinit oli valittu ja maisteltu huolella tätä menua varten - kuten tietysti laadukkaassa ravintolassa kuuluukin.
![]() |
Maukas ja maistuva sipulikeitto briossien kanssa. |
![]() |
Täydellstä poroa. Sekä pitkään haudutettua että vain pinnalta paistettua. |
Poron jälkeen saimme vielä maisteltavaksemme kotimaisia juustoja mustaherukkahillokkeen kanssa. Viimeisenä pääsimme vielä jälkiruoan pariin, joka sisälsi jugurttia ja puolukkasorbettia, kylkiäisenä marenkia. Sopivan kevyt lopetus täydelliselle ruokaillalle.
![]() |
Tähän jälkkäriin oli hyvä lopettaa. |
Perjantai-iltana ravintolassa oli mukavasti muita ihmisiä, mutta tunnelma pysyi rennon rauhallisena koko illan ajan. Hyviä ravintoloita tuntuu kaupungissa riittävän, ja tässä oli yksi niistä. Suosittelen lämpimästi vierailemaan Nokassa - erityisesti silloin, kun on syytä juhlaan.
Viikonlopuksi suuntaan Tampereelle, ja sieltä tarttunee mukaan muutama jaettava makukokemus, joihin palaan täällä myöhemmin.
-Miika
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti