keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Intialainen kanapata

Sarpanevan pata sai jälleen toimia kokkailuastiana, kun päätin viikonloppuna kokeilla intialaistyyppistä ruokaa. Tykkään tosi paljon tulisesta ruoasta ja eri mausteilla testaileminen ja kokeileminen sopii muutenkin melko rentoon ruoanlaittotyyliini. Joskus menee tietysti vähän yli, mutta sattuuhan sitä :) Nuo broilerin koipipalat ovat muuten todella edullisia. Monesti tulee ajateltua, ettei niissä ole mitään syötävää, mutta näin padan muotoon valmistettuna täyttivät kyllä hyvin ja jäi ruokaa vielä seuraavallekin päivälle.

Intialainen kanapata

1 pkt broilerin koipia tai koipireisiä
1 prk kookosmaitoa
2 paprikaa
1 limen kuori ja mehu
4 tomaattia
purkki ananasta
jalapeno
inkivääriä
3 porkkana
2 sipulia
oliiviöljyä
kuivattuja chilejä
suolaa
currya reippaalla kädellä
neilikkaa
appelsiini-inkivääri-mausteseosta
ripaus kanelia

Näillä lähdettiin liikkelle
Ensiksi paistoin kanojen pinnat kiinni paistinpannulla. Vähän väriä pintaan suolan lisäksi. Tämän jälkeen pilkoin kasvikset, ja heitin oliiviöljyä pataan. Kauniimpi puolisko on alkanut Ensitreffit Alttarilla -oliiviöljygaten jälkeen viihtymään erinomaisen hyvin öljyhyllyn edessä, vaikkei muutoin keittiössä paljon aikaa vietäkään. Alku se on oliiviöljykin ;)

Ensiksi kanat pannulle hakemaan väriä

Lisäsin pataan kanat, kookosmaidon, viipaloidun inkiväärin, paloitellut porkkanat, raastetun limenkuoren ja mehun sekä ananaksen. Keittelin puolisen tuntia, jonka jälkeen lisäsin ivelä sipulit, jalapenot, paprikat ja muut mausteen. Vettä kannattaa olla sen verran, että suurin osa padan aineksista peittyy, ja sitä voi lisätä valmistumisen aikana. Laitoin padan uuniin, noin 220-225 asteeseen ja annoin paistua kahden ja puolen tunnin ajan. Pata on valmista, kun kanan lihat irtoavat luista. Lisäkkeeksi riisiä ja tuoretta basilikaa.

Valmis pata. Riittää syömistä!

-Miika 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti