tiistai 31. maaliskuuta 2015

Myöhäisillan pizza

Kiireinen viime viikko verotti myös keittiössä vietettyä aikaa, ja oikeastaan vasta myöhään lauantai-iltana pääsin ensimmäistä kertaa ruoanlaiton pariin. Illanvieton päätteeksi tasapainottelin hetken ravintolaruoan ja kotitekoisen pitsan välillä, mutta koska Siwa on yllättävän lähellä, päätin nähdä vaivan ja tulla kotiin syömään. Perinteinen, mutta maistuva jauhelihapizza syntyi nopeasti. Mielestäni tärkein asia kotitekoisessa pizzassa on itse valmistettu tomaattikastike, jolla saadaan pitsaan mielettömän hyvä maku.

Myöhäisillan eväät

vehnäjauhoja
hiivaa
öljyä vettä
suolaa

Mutti Polpa -tomaattimurskaa
valkosipulia
jauhelihaa
aurajuustoa
Edam-juustoa
sipulia
tomaattia

Pohjaksi valmistin ihan tavallisen pitsapohjan. Pari desiä vettä, puolikas pala hiivaa, vehnäjauhoja, vähän suolaa ja öljyä. Kaikki nopeasti sekaisin ja kohoamaan.
Tomaattikastike valmistuu

Pohjan valmistamisen jälkeen pistin tomaattikastikkeen tulille. Ensiksi laitetaan pienellä lämmöllä oliiviöljyä kattilaan. Tämän jälkeen lisätään 5-6 valkosipulinkynttä ja yksi todella pieneksi pilkottu sipuli. Sipulit kuullotetaan, ja kattilaan laitetaan purkillinen Muttia. Kyytipojaksi myös 1-2 ruokalusikallista tomaattipyrettä. Mausteeksi reilulla kädellä organoa, mustapippuria, suolaa ja punaviinipullon pohjat. Keitellään pienellä lämmöllä kasaan, mitä pidempään, sen parempi kastike syntyy.

Paahtuneet tomaatit ja vähän pippuria päälle!
Kastikkeen keittyessä pilkoin tomaatit, ja laitoin ne hetkeksi uuniin paahtumaan. Jauhelihan ruskistus ja juuston raastaminen, ja lopulta pitsan kokoaminen. Reilusti aurajuustoa ja vielä vähän lisää sipulia - todella maistuva lauantai-illan ateria!

Valmis!

-Miika


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti