tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakkaa

Pääsiäisen kynnyksellä selasin erilaisia ruokablogeja, ja aika monessa tuli vastaan kinderpiirakka. Tätä melko helppoa piirakkaa oli kokeiltava itsekin. Usko meinasi loppua kesken, kun ladoin piirakkaan kolme levyllistä suklaata ja melkein paketillisen tomusokeria. Loppu hyvin kaikki hyvin - piirakka oli hyvää eikä missään nimessä kevyttä. Onneksi loput pystyi pakkaamaan työkavereita varten rasiaan ja viemään seuraavana päivänä töihin.

Kinderpiirakka (uunipellillinen)
5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g voita sulatettuna
4 munaa
150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria4 tl vaniljasokeria
200-300 g maitosuklaata
100 g valkosuklaata 
Aluksi sekoitetaan kuivat aineet keskenään, ja sekaan kaadetaan kiehuva vesi sekä sulatettu voi. Lisätään vielä munat, ja sekoitetaan hyvin. Taikina on valmis, joten se kaadetaan pellille ja paistetaan 200 asteessa vajaa puoli tuntia. 
Aika paljon suklaata!
Tällä välillä valmistetaan voikreemi. Pehmeä voi ja sokerit vatkataan huolellisesti kreemiksi. Kun pohja on paistunut, sen annetaan jäähtyä hyvin. Jäähtyneelle pohjalle levitetään voikreemi, ja laitetaan hetkeksi jähmettymään pakkaseen. Sillä aikaa kiehautetaan vesi kattilassa, ja laitetaan maitosuklaa sulamaan muovikulhoon. Kun suklaa on täysin sulanut, levitetään se tasaisesti voikreemikerroksen päälle. Vielä sulatetaan muutama rivi valkoista suklaata, ja levitetään sitä ohuina nauhoina maitosuklaan päälle. Kuviointeja piirakkaan saa tehtyä esimerkiksi kahvilusikan varrella, kuljettamalla sitä kevyesti pitkin suklaalla kuorrutettua pintaa. Vielä kertaalleen koko piirakka pakastimeen ja annetaan olla hetki. 
Maistuu!

Muutama suupala riittäisi hyvin, mutta niin vain meni koko piirakka lopulta parempiin suihin :) 
-Miika 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti