Erityisesti jauhelihapihvien valmistuksessa pitää panostaa
raaka-aineiden laatuun. Yleensä kannattaa ostaa liha
palvelutiskistä/kauppahallista. Syyn näkee monesti jo lihan väristä. Toinen syy
on, että vakuumipakatuista jauhelihoista irtoaa paistaessa yleensä reilusti
nestettä.
Ruokana jauhelihapihvit ovat äärettömän monikäyttöisiä.
Niitä voi käyttää pihveinä burgerissa, punajuurta lisäämällä
lindströminpihvinä, perunamuusin kanssa tai sitten tehdä oman variaation koulun
sipulipihveistä.
Resetiikassa yksinkertaisuus on kaunista. Tällä kertaa
lihana käytin Keski-Suomesta Laukaasta lähitila Alapeuran Anguksen pihvikarjan
jauhelihaa.
Tein viime viikonloppuna saman tilan lihasta sunnuntain
paahtopaistin ja siitä ylijääneet lihaliemet käytin jauhelihan maustamiseen
(toki voi käyttää purkkilihalientäkin, mutta ainakin omasta mielestä se tuntuu
vähän hyvän raaka-aineen pilaamiselta.
700-800 grammaa laadukasta jauhelihaa
½-1 sipuli erittäin pieneksi hakattuna
lihaliemi”kuutio”
suola
pippuri
Kaikki aineet sekaisin mahdollisimman vähällä massan
vaivuulla. Tämän jälkeen pyöritellään kämmenissä lihasta palloja. Kuumennetaan
pannu kuumaksi ja heitetään lihapallot kuumalle pannulle, jonka jälkeen
painetaan lastalla pallot liiskaksi. Paistetaan pintaan väri, käännetään ja
paistetaan toinenkin pinta. Tarjoillaan heti kylmän, punaisen maidon ja
pottuvoin kanssa! Väriksi voi laittaa vierelle pari siivua suolakurkkua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti